Alternativ vei ned/opp Molandsli

Har sett innkjørselen til denne veien mange ganger og lurt på hvor den går... Har sett litt på terrenget ned bakkene, og det kunne se ut som om den gikk ned til stedet Molandsli (der 71 grader nord kom iland første etappe i 2006) Det stemte.

Jeg klarte selvfølgelig å suse forbi innkjørselen på toppen av bakken, og hele veien ned er det dobbel sperrelinje og to felter opp igjen. Kjørte derfor inn mot Molandsli nede i bunnen av bakken.

Det gikk overraskende fint å finne veien. Du kjører gjennom en 30-sone, og så er det 80. Kjør gjennom et par svinger, så står det et skilt til høyre til Molandsli. Fortsett rett frem inn på det som ser ut som en parkeringsplass eller en snuplass. Her ser du enkelt veien litt til venstre for rett frem.

Her har jeg kommet noen hundre meter oppover, og funnet ut at det ser ut som den er kjørbar.

Veien er litt utvasket et par steder, men det er ingen problemer.

Dette var igrunnen det "verste" stedet, om man kan kalle det det.

Det er to svinger som kan kalles hårnålssvinger. Man ser tydelig at dette er den gamle hovedveien.

Etter et par svinger så kommer man parallelt opp med hovedveien.

Veien har vært breiere noen steder. Nå er det bare i midten det ikke har grodd til.

Stabbesteiner.

Man kjører på siden av ei elv/en stor bekk hele veien, og krysser over den en gang på denne gamle fine broa. Den er utvidet i betong på andre siden, men er helt grodd igjen.

Det var lite kvister som var noe problem, men noen steder måtte jeg ut og rydde litt. Her hadde snøen lagt noen greiner over veien, så det ble endel knekking av greiner. Jeg vil ikke ha riper i lakken, så andre trenger heller ikke være redd for det når jeg turte å kjøre her :) Kjørte sikksakk noen steder, og fjernet som sagt noen greiner. Tror jeg skal ha med meg ei lita grensaks engang, så blir det kjempefint.

Enden/starten på veien på toppen. Det er litt uoversiktlig å kjøre ut her, for et forbikjøringsfelt slutter bare noen meter før til venstre, så bilene kommer FORT. Er kanskje best å kjøre inn her nedenifra...men turen er finest når man begynner nederst syntes jeg.

Hvordan det ser ut når man kommer fra øst. (Er rett før Lyngdal forresten, se kart lenger nede)

Inn til venstre. Litt uklart fordi det er tatt med mobilkamera i fart.

Veien.

Her er veien faktisk tegnet inn på Visveg.no.

Se merket midt på kartet.

Her er neste vei som skal utforskes Virker lovende. Er rett etter Lyngdal sentrum.

Fikk ikke noe merke, men på den gule veien (E39) rett etter Lyngdal finner du Skoland. Rett etter der er veien til venstre.
Tilbake til forsiden eller til gjesteboka.