To fly

30.11.2007

Idag skulle det komme to fly, så det var bare å komme seg ut til flyplassen.

Vi fikk beskjed om ETA på det første flyet rett før det slukke komme, så det jeg måtte frese ut på en skuter for å rekke det. Så flytårnet var litt mindre enn normalt idag.

Lidia tilbake.

Basleren skulle slippe av fire personer hos oss på vei til Halley. De fylte endel JET A1, og passasjerene fikk strekke litt på bena. De som skulle overvintre på Halley ser også sine siste fjell på 14 måneder.

Transitthallen.

Mer transitthall.

Tanking.

 

 

De nye: Siv på kjøkkenet, Terje og Harald fra LNS (L.Nilsen Svalbard) og Horst, en tysk geolog som jobber for British Antarctic Survey.

Solveggen på Troll mellom flyene.

Så var det ut igjen på kvelden. Etter kun kort tid begynte det å bråke unormalt mye i 206-en...

Beltene er vel igrunnen modne for utskifting... Vi fikk kuttet vekk beltedelen og fortsatte.

Bedre tårn denne gang.

Problemet denne gang var at Twin Otteren fra BAS aldri kom...etter et par timer så kalte de oss opp og lurte på hvor vi egentlig holdt til. De fant tilslutt stasjonen (som de syntes var colourful), og fulgte instruksjonene våre mot rullebanen.

Innflygning.

 

 

 

Sune og piloten. BAS har kun en pilot på flyene sine. Underveis er det passasjerene som flyr, og piloten ligger og sover baki kabinen. Han vekkes kun hvis det skjer noe og når de skal lande.

 

De skulle ha to fat med bensin av oss. De skulle flys ut til et feltdepot. Flygeren og en passasjer til skulle overnatte ute under flyet der, og fortsette neste dag tilbake til Halley.

 

Øystein slåss med fatene med JET A1.
Tilbake til forsiden eller til gjesteboka.